Fra tegnebord til ferdig utstilling

In En utstilling blir tilby Bodil Andersson

Fra skisse til åpning. Nå åpner Haldens nye utstilling.

Fra skisse til åpning. Nå åpner Haldens nye utstilling.

Imorgen, lørdag 23. mai kl. 12.00 åpner den nye byhistoriske utstillingen Vi, de privilegerte? En utstilling for, om og av Haldens befolkning. Arbeidet med utstillingen har foregått et helt år.

Et slikt prosjekt involverer mange mennesker.  Denne gangen har museet samarbeidet med utstillingsdesigner Ole Dørje, som også er kunstner og musiker, og i tillegg driver det idylliske Solli Brug i Tune. Her mangler det ikke på initiativ og kreativitet!

Prosessen har vært morsom og kreativ, og tvunget alle på museet til å tenke i nye baner. Innholdet i utstillingen er tradisjonelt i den forstand at det formidler Haldens historie. I tillegg er publikum invitert til å fortelle sine egne historier knyttet til Halden. Tanken har vært å få større dialog med haldenserne.

Gjennom arrangementene – Dropp Inn Museum – har uformelle arenaer hvor publikum og deres historier står i sentrum blitt skapt. Dette har skapt en ny måte for publikum og museum å møtes på. En måte som har fungert svært bra og som vil utvikles videre.

Haldenserne har virkelig kjent sin besøkelsestid. Mange gjenstander og historier har strømmet inn. Museet ba om 350, og 350 har det blitt! Noen historier er svært personlige, andre kan være mer objektive betraktninger. Det er spennene å se hvordan ulike mennesker forholder seg ulikt til historien.

Bidragene har resultert i en utstillingskatalog, hvor gjenstandene og historiene knyttet til dem blir presentert. Utstillingen er tilegnet menneskene som utgjør byen.

Hjertelig velkommen inn!