Museumsbesøk ga innspill til utstilling

In En utstilling blir tilby Bodil Andersson

Hva med å bygge opp en utstilling som er litt spennende? Konservator Lilian Nyborg dro til Bohusläns museum og fant inspirasjon til Halden sin nye byutstilling. Foto: Bodil Andersson

Hva med å bygge opp en utstilling som er litt spennende? Konservator Lillian Nyborg dro til Bohusläns museum og fant inspirasjon til Halden sin nye byutstilling. Foto: Bodil Andersson

– Men dette var veldig morsomt!

Lillian Nyborg, konservator og prosjektleder for den nye byutstilingen, har krøpet opp i en trapp og inn i et hjørne på Bohusläns museum i Uddevalla. Her finnes luker å åpne, knagger å vri på og små vinduer å se igjennom.

Hun er i et «barnehjørne» i en del av utstillingene i Uddevalla. Det gir nye innspill til hvordan det med enkle tiltak er mulig å formidle noe av historien til barn. Det er dessuten tydelig at det som er laget for å være morsomt for barn dessuten kan være morsomt for voksne.

Å bruke granitten er en selvfølge i et museum som tar seg av historien til Bohuslän. Det er det i en byutstilling for Halden også. Solvarme granittheller eller en kald stol av sten – hva kan bli brukt i Halden sin nye utstilling?