Ståsted Halden lanseres som betaversjon i morgen

In Ståstedby Espen Nordenhaug

Har du noen gang gått gjennom byens gater og lurt på hvilken historie som skjuler seg bak bygningene? Hadde det ikke vært fint om du kunne få historien formidlet i de autentiske omgivelsene, akkurat når det måtte passe deg? Det er nettopp det som er tanken bak prosjektet vi har valgt å kalle Ståsted Halden.

Ståsted Halden benytter din smarttelefon til å formidle tekst, foto, video og annet multimedialt innhold – innhold som er relevant der du måtte befinne deg. Ved å navigere i et kart som henter din posisjon ved hjelp av GPS, kan du til enhver tid se hvor det finnes digitalt innhold.

Svein Norheim med "fotsporene" som vil indikere hvor det finnes innhold. Foto: Espen A. Nordenhaug

Svein Norheim med «fotsporene» som vil indikere hvor det finnes innhold. Foto: Espen A. Nordenhaug

Vi arbeider dessuten med å merke fortauer med karakteristiske fotspor med tilhørende QR-kode som du kan skanne med din mobiltelefon. Det vil gi direkte tilgang til innholdet mens du står utenfor bygningen. Og har du ikke QR-leser på din telefon kan du enkelt navigere til halden350.no/stasted og benytte kartet for å finne riktig innhold.

Vi håper med dette at vi vil kunne utvide utstillingen fra lokalene i festningen og ta den ut i byrommet. Ståsted vil bli lansert som betaversjon den 3. juni. Vi inviterer til omvisning med testrunde kl. 12 på Torget i Halden. I første omgang har vi publisert totalt 14 punkter lokalisert i Halden sentrum.

Løsningen vil utvides mer med innhold underveis i jublieumsåret og vi vil ha merking av fortauene på plass i løpet av neste uke.